«
lei-jün

Lei Jun, 16 Aralık 1969 yılında Çin’in Xiantao, Hubei’de dünyaya geldi. Küçük yaşta çok zeki bir çocuk olduğunu gösterdi.

1987 yılında Mianyang Orta Okulundan mezun oldu. Daha sonra Wuhan Üniversitesine başladı. İki yıllık üniversiteden ‘’bilgisayar bilimi’’ alanında lisans derecesi ile mezun oldu. Üniversitenin son senesinde ilk şirketini kurmayı başardı.

1992 yılında Kingsoff de mühendis oldu. 199y yılında da şirketin CEO’su olarak büyük başarı elde etti. 9 sene sonra bazı sağlık nedenlerinden ötürü Kingsoff’taki başkanlık ve CEO görevinden istifa etti.

Çin’de üretici firmasına bir yatıcım yaptı. Daha sonra YY.com olmak üzere 20’den fazla şirkete yatırım sağladı. Daha sonra Shunwei Capital şirketinin kurucu ortağı oldu. Bu sayede çalışmaların karşılığını geçte olsa almaya başladı.

2004 yılında Amazon’da 75 milyon dolara satışının bulunduğu bir dükkân kurdu. Bu kitap dükkânından hemen sonra Joyo.com’u kurarak herkes faydalı olacağına inandı. Bu 4 yıllık serüvende büyük başarı elde etti. Daha sonra 2008 yılında UCWeb’in başkanı olarak görev yapmaya başladı.

2010’da Çin Tarihinin En Önemli Yatırımı Xiaomi’yi Kurdu

2010 yılında ‘’akıllı cep telefonlar, mobil uygulamaları’’ üreten Xiaomi teknoloji firmasını kurdu. Gelişmiş ülkeler tarafından en fazla tercih edilen şirket olmayı başardı. Yaptığı açıklamada Steve Jobs’un idolü olduğunu belirti.

Xiaomi, bugün tüm dünyada en fazla kişinin tercih ettiği akıllı cep telefonu firmasıdır. Vizyonu bulunan Xiaomi şirketi elektronik piyasasında tahmin edemeyeceğiniz kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. Hatta bu şirket klima da üretmektedir.

Lei Jun’un başarısı tüm dünyada kanıtlandı. Ayrıca tüketici elektronik piyasasını dengede tutuyor. Özellikle ABD VE Güney Kore kökenli şirketlerin arasındaki rekabet bulunuyorsa Lei Jun’un bunda etkisi oldukça fazladır.

lei-jün
Lei Jün

2011 yılında şirket Xiaomi Mi1Wi ve daha sonra Mİ2’yi piyasaya sürerek popülaritesini artırmaya devam etti.  Mi1 piyasaya ilk çıktığı andan itibaren oldukça fazla ilgi gördü. Mobicity’nin desteğiyle şirket İngiltere ve Avustralya olmak üzere çoğu ülkede teknoloji pazarını ele geçirdi. 2013 yılında Xiaomi Smart TV hattını piyasaya sürerek oldukça fazla beğeni kazanmayı başardı.

Xiaomi, 8.000 çalışanı ve 2 milyar dolar seviyesini aşarak büyük başarı elde etti. En önemlisi önceki rekoru rekor kırmış oldu.  Aynı zamanda Çin başta olmak üzere ‘’ Hindistan, Malezya, Filipinle ve Brezilya’’ gibi ülkelerde önemli bir varlığa sahip olmayı başardı.

Xiaomi 20 yeni girişime adım attı. En önemlisi 100’den fazla şirketin büyümesini sağlamayı hedefliyor. Ayrıca Xiaomi, 6 tur finansmanında toplamda 45 milyar dolar toplayarak rekor kırdı.

En önemlisi yatırımcı grubundaki isimler arasında Lei Jun’un net değeri geçtiğimiz senenin mart ayından itibaren yaklaşık 2340 Crores USD olarak olduğu açıklandı.

Yatırımcı grubundaki büyük isimler Ratan Tata, DST Global, Qualcomm Ventures ve Temasek Holdings. Lei Jun’un net değeri Mart 2021 itibariyle 2340 Crores USD’dir.

Tüm Dünyada Tanınan Ağır Sıklet Girişimcisi

Lei Jun, akıllı cep telefonları endüstrisinde çağ atlayan ender bir kişidir. Ayrıca Xiaomi, son üç yıl içinde büyük başarı elde etti. Özellikle Çin’deki en büyük 4. Şirket olmayı başardı. Bununla birlikte yazılım sektöründe önemli bir yere sahip oldu. Lei, günümüzde en başarılı iş adamlarının arasına girerek başarısını taçlandırdı.

Çin merkez televizyonu Lei Jun’u 2012 yılının en başarılı lideri olarak seçti. Gelişen teknoloji sayesinde akıllı cep telefonlarının üretilmesi Çin için oldukça fayda sağladı. Ekonomi anlamında da yüksek gelir elde edilmesinde önemli rol oynadı.

Lei Jun Çin için oldukça önemli bir değerdir. Xiaomi, çoğu kişinin geçimini destekleyerek toplumun orta sınıf kesiminin akıllı cep telefonlarına sahip olmasında önemli rol oynuyor. Ayrıca tüm dünyada tanınan akıllı cep telefonu lideri olarak bilinmektedir.

Onun girişimci girişimi Çin için fayda sağladı. Xiaomi, birçok kişinin geçimini destekliyor ve toplumun orta sınıf kesiminin bir akıllı telefon sahibi olmasını sağladı.

Lei Jun Xiaomi’nin Bugünü ve Geleceği…

lei-jün

Son 5 yıl içinde piyasaya sürülen Xiaomi akıllı cep telefonları arasında en fazla tercih edilen cihazdır. Özellikle mobil uygulamaları sayesinde dünyanın en büyük 4. Akıllı telefonu olarak belirlendi. Xioaminin özellikle Mi serisi, Redmi serisi, MUIU ve WiWİFİ akıllı cihazları satış rekoru kırdı.

2014 yılında 12 Milyar dolar değerinde bir gelir sağlandı. En önemlisi sahip olan Xioami’nin 8.000’den fazla çalışanı bulunuyor. Xiaomi, Malezya ve Singapur’da varlık göstermektedir.

Günümüzde Xiaomi CEO’su olarak bilinen Lei Jun Apple’ı taklit etmediğini vurguladı. Bu projenin kendisine ait olduğunu açıkladı.

Xiaomi’nin dehası Mİ11 ile başlayan kutudan şarj cihazının kaldırılması hakkında geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklamada bulundu.  Lei Jun katıldığı bir televizyon kanalında canlı yayında telefon kutularındaki şarj cihazının kaldırma fikrinin kendine ait olduğunu belirtti. Bunun dışında Apple’ı taklit etmedikleri konusunda da önemli bir konuya değindi.

Xiaomi Guinness Rekorlar Kitabına Girdi!

Amerika’nın New York’ta bulunan ticaret merkezinde bir etkinlik gerçekleşti. Xiaomi, düzenlenen bu etkinliğe katılarak yeni bir ilke attı. Guinness rekorlar kitabına girmeyi başardı.

Önceki rekorda 643 kişi ile kırıla bir rekor kırılmıştı. Xiaomi yeni rekoru 703 kişiyle kırarak aynı anda kutu açılışı gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan kişilerin elindeki kutuda ne olduğunu bilmeden açılışı gerçekleştirdi. Aynı zamanda kutudan telefon haricinde aksesuarlar çıktı.

Xiaomi geçtiğimiz yıllarda da Hindistan’da 500 Mİ Store açarak rekorlar kitabına girmeyi başarmıştı. Xioami aynı zamanda Hindistan’da dev bir Mi logosu tüm dikkatleri üzerine toplayarak Guinness rekorlar kitabına girmişti.

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *